[adinserter block="3"]

Gastronomie a stravování v Madridu

Restaurace

  • DiverXO (španělská): tříhvězdičkovou restauraci vlastní slavný šéfkuchař David Muñoz, známý svými experimenty a moderními úpravami tradiční španělské kuchyně
  • Ramen Kagura (japonská): autentická restaurace servíruje vynikající rameny a další speciality, jako jsou gyudon (hovězí maso s rýží) a takoyaki (kuličky plněné chobotnicí)
  • La Vaca y La Huerta (španělská): farm-to-table podnik se zaměřuje na regionální a sezónní ingredience a nabízí španělské pokrmy s moderním twistem
  • StreetXO (asijská fusion): David Muñoz stojí i za touto restaurací, která nabízí asijskou fusion kuchyni s inspirací z uliček Hongkongu a Tokia
  • El Club Allard (španělská): dvouhvězdičková restaurace připravuje moderní a kreativní místní kuchyni, kterou vytváří šéfkuchař Diego Guerrero
  • La Barraca (španělská): specializuje se na klasické pokrmy, jako jsou paella, tortilla a iberická šunka, které jsou připravovány s čerstvými a kvalitními ingrediencemi
  • Lúa (španělská): moderní restaurace se zaměřuje na místní sezónní ingredience a nabízí kreativní pokrmy včetně mnoha mořských plodů
  • Tandoori Station (indická): autentická indická restaurace vaří vynikající tandoori kuchyni, jako jsou různé druhy kari, samosy a další indické speciality
  • Taquería del Alamillo (mexická): zaměřuje se na typické tacos a další mexické pokrmy, jako jsou quesadilly, nachos a guacamole
  • Botín (španělská): historický podnik byl založena již v roce 1725 a nabízí tradiční španělské pokrmy, jako jsou cordero asado (pečené jehněčí), cochinillo asado (pečené prase) a krevety v česneku

Jedná se o 10 nejlépe hodnocených podniků jak místními obyvateli, tak zahraničními turisty, a to včetně českých návštěvníků.

..

Autor

  • Lukáš Altman

    Jsem majitel a šéfredaktor Cestyx.cz, z něhož chci udělat „přístav“ všech cestovatelů. Ze všeho nejradši mám architekturu a přírodu; obojí rád poznávám po celém světě, i když mou srdcovou záležitostí je jihovýchodní Asie.